Tips and Greeks
easy
Ingrediente pentru blat
250 g zahar
180 g unt moale
1 iaurt Olympus cu 10% grasime, temperatura camerei
60 ml ulei vegetal
2 oua la temperatura camerei
Vanilie
160-180 g faina
5 g praf de copt
Colorant alimentar rosu
Sare
Ingrediente pentru crema
600 g crema de branza Olympus
200 ml smantana lichida
200 g mascarpone
Vanilie
Sare
150 g zahar pudra, dupa gust
Ingrediente pentru marmelada zmeura
200 g zmeura proaspata sau congelata
150 g piure de zmeura
60 g zahar
1 lingurita de pectina NH sau gelatina pt dulceturi
Blat
Se mixeaza zaharul cu untul moale, pana devine cremos. Apoi se adauga colorantul si ouale, pe rand, mixand la viteza mai mica. Se adauga iaurtul la temperatura camerei si vanilia, se omogenizeaza. Se adauga uleiul in fir subtire, mixand mai incet. Separat, se combina faina cu praf de copt si sare si se incorporeaza in amestec. Se toarna blatul pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace pentru aprox. 17-20 de minute, la 170 de grade. Se lasa putin la racit, apoi se decupeaza 4 discuri si se dau la congelator, in folie de plastic, pana la nevoie.
Crema
Se mixeaza mascarpone cu 200 g crema de branza Olympus, vanilie si zahar pudra dupa gust. Crema rezultata trebuie sa fie ferma. Se pune intr-o forma de silicon si se da la congelator pana se face suficient de solida, cat se poate scoate din forma. Separate, se mixeaza restul de crema de branza cu smantana lichida si zahar pudra. Se adauga vanilie si se omogenizeaza.
Marmelada
Se pune pe foc mic zmeura, impreuna cu piureul congelat si zaharul cu pectina. Se amesteca incet, pana se obtine textura de gem. Apoi se lasa la fiert 2 minute si se inchide focul. Se raceste marmelada de tot, pana incepe sa devina ferma. Atunci este gata de folosit.
Montaj tort
Dupa ce s-au racit crema si marmelada, se monteaza tortul incepand cu un disc rece de blat, peste care se pune un strat de marmelada, apoi unul de crema de branza. Se adauga un nou disc de blat si inca un strat de crema de branza, apoi se adauga crema de mascarpone congelata. Se niveleaza cu crema de branza si se adauga un nou disc de blat. Apoi se adauga din nou marmelada, din nou crema de branza si se finalizeaza cu un disc de blat.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM