Site overlay Logo

Tort Red Velvet cu crema de branza

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

250 g zahar

180 g unt moale

1 iaurt Olympus cu 10% grasime, temperatura camerei

60 ml ulei vegetal

2 oua la temperatura camerei

Vanilie

160-180 g faina

5 g praf de copt

Colorant alimentar rosu

Sare

Ingrediente pentru crema

600 g crema de branza Olympus

200 ml smantana lichida

200 g mascarpone

Vanilie

Sare

150 g zahar pudra, dupa gust

Ingrediente pentru marmelada zmeura

200 g zmeura proaspata sau congelata

150 g piure de zmeura

60 g zahar

1 lingurita de pectina NH sau gelatina pt dulceturi

Preparare

Blat

Se mixeaza zaharul cu untul moale, pana devine cremos. Apoi se adauga colorantul si ouale, pe rand, mixand la viteza mai mica. Se adauga iaurtul la temperatura camerei si vanilia, se omogenizeaza. Se adauga uleiul in fir subtire, mixand mai incet. Separat, se combina faina cu praf de copt si sare si se incorporeaza in amestec. Se toarna blatul pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace pentru aprox. 17-20 de minute, la 170 de grade. Se lasa putin la racit, apoi se decupeaza 4 discuri si se dau la congelator, in folie de plastic, pana la nevoie.

Crema

Se mixeaza mascarpone cu 200 g crema de branza Olympus, vanilie si zahar pudra dupa gust. Crema rezultata trebuie sa fie ferma. Se pune intr-o forma de silicon si se da la congelator pana se face suficient de solida, cat se poate scoate din forma. Separate, se mixeaza restul de crema de branza cu smantana lichida si zahar pudra. Se adauga vanilie si se omogenizeaza.

Marmelada

Se pune pe foc mic zmeura, impreuna cu piureul congelat si zaharul cu pectina. Se amesteca incet, pana se obtine textura de gem. Apoi se lasa la fiert 2 minute si se inchide focul. Se raceste marmelada de tot, pana incepe sa devina ferma. Atunci este gata de folosit.

Montaj tort

Dupa ce s-au racit crema si marmelada, se monteaza tortul incepand cu un disc rece de blat, peste care se pune un strat de marmelada, apoi unul de crema de branza. Se adauga un nou disc de blat si inca un strat de crema de branza, apoi se adauga crema de mascarpone congelata. Se niveleaza cu crema de branza si se adauga un nou disc de blat. Apoi se adauga din nou marmelada, din nou crema de branza si se finalizeaza cu un disc de blat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 939 kJ / 227 kcal

Grăsimi

  • 21,0

din care Acizi grași saturați

  • 13,7

Glucide

  • 4,0

din care Zaharuri

  • 4,0

Proteine

  • 5,5

Sare

  • 0,5

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup