Site overlay Logo

TORT CU MOUSSE DE IAURT

01:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

hard

Ingrediente

Pentru blat

  • 120 unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • Vanilie
  • 1 iaurt cu specific grecesc Olympus cu 2% grăsime
  • 80 ml ulei vegetal
  • 3 ouă
  • 180 g făină
  • Jumătate de plic de praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru cremă de lămâie
  • 2 limete
  • 1 lămâie
  • 70 g zahăr
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 2 g gelatină granule
  • 10 ml apă rece

Pentru inserția de căpșuni

  • 300 g căpșuni congelate
  • 1 lingură de zahăr
  • Jumătate de linguriță de pectină NH
  • Pentru mousse de iaurt
  • 300 g iaurt cu specific grecesc Olympus cu 10% grăsime
  • 100 g miere
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 9 g gelatină granule
  • 50 ml apă rece

Preparare

Mod de preparare blat

  • Se mixează bine untul moale cu zaharul, până devine cremos.
  • Se adaugă ouăle, pe rând, mixând la viteză mică.
  • Se adaugă iaurtul cu specific grecesc, puțin câte puțin, pentru a nu se tăia compoziția.
  • Apoi se adaugă, în fir subțire, uleiul vegetal, mixând la viteză mică.
  • Se adaugă vanilia, apoi se încorporează făina.
  • Se întinde blatul pe tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se coace la 160 de grade pentru 15-20 de minute, până se rumenește ușor.
  • Se lasă la răcit în tavă, apoi se desprinde foaia de copt și se decupează cercurile de blat în funcție de inelul de tort folosit, urmând același diametru.
  • Dacă ies mai multe discuri de blat, se pot păstra în folie de plastic, în congelator, timp de 3 luni.

Mod de preparare cremă de lămâie

  • Se rade coaja de pe cele două limete și se stoarce sucul.
  • Se stoarce sucul lămâii.
  • Se hidratează gelatina în apă rece.
  • Într-un bol metalic se combină zahărul cu oul, cu coaja și sucul de la lime, sucul de lămâie și se omogenizează cu telul.
  • Se așază bolul pe baie de aburi și se ține pe foc mic, amestecând continuu, până începe să se îngroașe.
  • Se strecoară imediat și se adaugă gelatina hidratată în crema de lămâie.
  • Se amestecă până se dizolvă și se lasă la răcit la 30 de grade.
  • Apoi se adaugă untul moale și se omogenizează cu telul, energic.
  • Se umple forma de silicon și se congelează pentru 3-4 ore.

Mod de preprare inserție căpșuni

  • Se combină zahărul cu pectina NH.
  • Într-o cratiță mică se mărunțesc căpșunile și se gătesc la foc mic.
  • Se adaugă amestecul de zahăr și se omogenizează cu spatula se silicon.
  • După ce încep să fiarbă, se mai gătesc 2 minute și se oprește focul.
  • Se congelează într-o forma de silicon, până la folosire.

Mod de preparare mousse cu iaurt

  • Se hidratează gelatina în apă rece.
  • Se mixează mascarpone cu mierea, îndulcind treptat, după gust.
  • Apoi se adaugă iaurtul cu specific grecesc și se omognieaza cu spatula de silicon.
  • Separat, se spumează smântâna pentru frișcă, până devine ușor fermă.
  • Se combină cu amestecul de iaurt și se omogenizează.
  • Se topește gelatina în cuptorul cu microunde pentru 4-5 secunde sau pe foc, fără a fierbe și se adaugă în mousse.
  • La final se mai adaugă miere, dacă este nevoie.

Montare tort cu iaurt

  • Se acoperă unul dintre cele două capete ale cercului cu folie de plastic și se întinde bine, astfel încât să nu permită compoziției să iasă din cerc.
  • Se așază cercul pe discul pe care vas ta tortul și se tapetează cu folie de acetat.
  • Se toarnă o parte din mousse-ul cu iaurt, apoi se adaugă inseritia de căpșuni, congelată.
  • Se completează cu încă puțin mousse, apoi se adaugă discul congelat de crema de lămâie.
  • Apoi se completează cu restul de mousse și la final se adaugă discul de blat.
  • Se nivelează și se congelează tortul pentru 8 ore.
  • Apoi se scoate cercul, se îndepărtează folia de acetat și se lasă în frigider pentru 1-2 ore, până poate fi tăiat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup