Site overlay Logo

Tarta cu mere si iaurt

10:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • Sare
  • Vanilie
  • 1 gălbenuș
  • 4-5 linguri de apă rece
  • Pentru conținut
  • 4-5 mere
  • 2 linguri de zahăr
  • Scorțișoară
  • 1 lime
  • 2 iaurturi cu specific grecesc Olympus
  • 2-3 linguri de miere

Preparare

  • Pentru crustă se amestecă făina cu sarea și cu untul rece, bucăți, până se obține textura nisipoasă.
  • Apoi se adaugă gălbenușul, vanilia și apa rece și se mixează la viteză mică cu paleta pentru altuat, până se obține aluat ușor de modelat.
  • Se întinde în forma unui disc gros și se refrigeraza pentru 20 de minute în folie alimentară.
  • Apoi se întinde subțire și se așază în tava pentru tartă.
  • Se înțeapă ușor cu furculița, fără a o perfora și se coace blatul gol pentru 20 de minute la 180 de grade.
  • Pentru a evita deformarea, se pun greutăți într-o hârtie de copt și se așază pe baza tartei cât se coace. Se poate folosi năut, fasole, orez.
  • Se curata merele și se taie cuburi mici.
  • Se acoperă cu zahăr și se lasă 10 minute. Apoi se pun pe foc și se gătesc până se topește zaharul.
  • După ce se înmoaie, se adaugă scorțișoară și puțin suc de lime.
  • Se mai gătesc câteva minute și se lasă la răcit.
  • După ce blatul este copt și răcit, se adaugă un strat de mere.
  • Într-un bol se amestecă iaurtul cu specific grecesc cu miere și cu coaja de lime rasă, după gust.
  • Se adaugă un strat de iaurt peste mere.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup