Site overlay Logo

Supă cremă de praz cu iaurt

01:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

  • 1 praz (doar partea albă)
  • 1 ceapă mică
  • 2 caței de usturoi
  • 1 cartof
  • 60 ml vin alb sec
  • 1 iaurt cu specific grecesc Olympus
  • 1 cană de apă
  • Sare, piper, cimbru, busuioc
  • Semințe de dovleac (opțional)
  • Un cub de unt

Preparare

Se călește ceapa în unt pentru 1 minut, apoi se adaugă prazul rondele. Se mai călesc până devin sticloase. Apoi se adaugă cartoful tăiat cuburi mici împreună cu usturoiul și se asezonează cu sare, piper, cimbru și busuioc, după gust. După încă 3 minute se adaugă vinul alb și se amestecă bine. Se gătește până se mai evaporă din vin, 2 minute, apoi se adaugă apă cât să acopere cartofii și se gătește la foc mic, până se fierb cartofii. Dacă este necesar, se mai adaugă apă. Se mai potrivește de sare, apoi se oprește focul și se lasă la răcit aproape de temperatura camerei.

Folosind un blender vertical, compoziția se face piure, apoi se adaugă iaurtul. Se omogenizează și se mai adaugă iaurt sau puțina apă, până se ajunge la textura dorită.

Se decorează cu semințe de dovleac coapte.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup