Tips and Greeks
easy
100 g unt Olympus cu 82% grasime
150 g orez arborio
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
500 – 700 ml stock de peste
2 linguri de parmesan ras
Sare
Soici St Jaques (sau alte fructe de mare)
Se toata marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline cu un cub mic de unt.
Cand devin sticloase, se adauga orezul si se amesteca bine. Se lasa la calit cateva minute, amestecand frecvent.
Apoi se adauga vinul alb si se gateste la foc mic, amestecand aproape continuu, pana se absoarbe, in mare parte.
Apoi se adauga, treptat, stock de peste, pana ce orezul este fiert al dente. La final se adauga parmezanul si se inched focul. Apoi restul de unt si se amesteca.
Separat, pe plita sau pe o tigaie, se topeste un cub de unt si se frig scoicile, cate 1 minut pe fiecare parte.
La final se stropesc cu putina lamaie.
Se adauga peste orezul fierbinte si se serveste imediat.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM