Site overlay Logo

Risotto cu scoici

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

100 g unt Olympus cu 82% grasime

150 g orez arborio

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa medie

2 catei de usturoi

100 ml vin alb

500 – 700 ml stock de peste

2 linguri de parmesan ras

Sare

Soici St Jaques (sau alte fructe de mare)

Preparare

Se toata marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline cu un cub mic de unt.

Cand devin sticloase, se adauga orezul si se amesteca bine. Se lasa la calit cateva minute, amestecand frecvent.

Apoi se adauga vinul alb si se gateste la foc mic, amestecand aproape continuu, pana se absoarbe, in mare parte.

Apoi se adauga, treptat, stock de peste, pana ce orezul este fiert al dente. La final se adauga parmezanul si se inched focul. Apoi restul de unt si se amesteca.

Separat, pe plita sau pe o tigaie, se topeste un cub de unt si se frig scoicile, cate 1 minut pe fiecare parte.

La final se stropesc cu putina lamaie.

Se adauga peste orezul fierbinte si se serveste imediat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup