Site overlay Logo

QUICHE CU FETA

01:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

Pentru crustă:

  • 200 g făină
  • 1 gălbenuș de ou
  • 4-5 linguri de apă foarte rece
  • 100 g unt gras
  • Sare

Pentru conținut

  • 150 g feta Olympus
  • 2 ouă
  • 1 roșie
  • 1 ceapa roșie sau o mână de arpagic roșu
  • 150 ml smântână lichidă
  • Un praf de sare
  • Cimbru, busuioc

Preparare

Pentru crustă:

  • Se combină făina cu sarea și cu untul rece, bucăți, până se obține o textură nisipoasă. Aici se poate folosi mâna sau mixerul planetar.
  • Apoi se adaugă gălbenușul de ou și apa foarte rece și se amestecă folosind paleta pentru aluat fraged. Se mixează la viteza mică, doar până se omogenizează.
  • Se formează un disc gros de aluat, apoi se infoliaza și se refrigerează pentru 20 de minute.
  • Apoi, pe blatul de lucru, se întinde aluatul cu grijă folosind sucitorul și se așază pe tava de tartă.
  • Se înțeapă ușor cu furculiță, fară a-l perfora și se coace cu greutăți într-o hârtie de copt, pentru 10-15 minute, la 180 de grade.

Pentru conținut:

  • Cât se coace crusta parțial, se mixează oule cu sarea și cu smântâna lichidă, apoi se adaugă mirodeniile.
  • Separat, se călește ceapa foarte puțin, apoi se da deoparte.
  • Când crusta este aproape gata, se scoate din cuptor și se adaugă amestecul de ou, feta cuburi, ceapa și la final roșiile feliate.
  • Se coace acum tarta întreagă pentru încă 15-20 de minute la 170 de grade, până se rumenește frumos.
  • Se taie după ce se răcește puțin.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1143 kj/276 kcal

Grăsimi

  • 23 g

din care Acizi grași saturați

  • 16,1 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 16,5 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup