Tips and Greeks
easy
Pentru sirop:
200 g zahăr
300 ml apă
2 batoane de scorțișoară
50 ml rom brun
1 portocală
Pentru plăcintă:
1 pachet de foi pentru plăcinte
350 g iaurt cu specific grecesc Olympus cu 10% grăsime
6 ouă
5 portocale
Vanilie
60 g zahăr
1 praf de copt 50 g unt topit
Pentru sirop se decojeste portocală precum mărul și se stoarce sucul.
Se combina apa cu zahărul, scorțișoara, coaja și sucul de la portocală și se fierb pe foc mic, până se obține un sirop lucios.
După ce se oprește sursa de căldură se adaugă romul și se lasă la răcit.
Pentru plăcintă se lasă la dezghețat foile puțin, apoi se taie felii ruloul. Se desfac foile în fășii subțiri și se întind pe tava cuptorului.
Se pun în cuptor la 80 de grade, la uscat, amestecandu-le frecvent, să nu se ardă. Trebuie să se usuce complet și să devinda crocante.
Într-un bol mare se mixează ouăle cu zahărul și cu vanilia, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează.
Se adaugă coaja rasă și sucul de la portcoale, păstrând una pentru décor.
La final se adaugă praful de copt și untul topit și se amestecă.
Apoi se încorporează treptat foile de plăcintă, puțin cate puțin, hidratandu-le.
Apoi se toarnă compoziția în tava de aprox. 35x25cm tapetată cu unt și se decorează cu felii de portocală.
Se coace la 180 de grade pentru 35-45 de minute, până se rumenește.
După ce se scoate din cuptor se toarnă siropul peste plăcintă fierbinte și se lasă la răcit complet.
Se refrigerează înainte de a o tăia.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM