Site overlay Logo

Mousse de iaurt cu vanilie

08:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 150 g zahăr
  • 70 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 40 g iaurt cu specific grecesc la temperatura camerei
  • 40 ml ulei vegetal
  • Vanilie
  • 90 g faină
  • Jumătate de plic de praf de copt
  • Pentru mousse
  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 iaurturi cu specific grecesc
  • 2-3 linguri de zahăr pudră, după gust
  • Vanilie
  • 4 g gelatină granule
  • 20 ml apă rece (de la frigider)

Preparare

Blatul:

  • Se mixează bine untul moale cu zahărul, până devine cremos și deschis la culoare.
  • Se adaugă oul și gălbenușul și se mixează la viteză mică, adăugând și vanilia.
  • Apoi se adaugă iaurtul la temteratura camerei, puțîn câte puțîn, cu lingurița, mixând la viteză mică.
  • Se încorporează apoi uleiul vegetal, în fir subțire.
  • După ce compoziția este omogenza, se încorporează făina și praful de copt.
  • Textura finală trebuie să fie cremoasă, moale.
  • Se întinde compoziția pe tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se coace foaia de blat la 160 de grade, pentru aproximativ 10 minute, până se rumenește puțîn.
  • Se lasă la răcit aproape complet, apoi se îndepărtează hârtia de copt, se decupează discurile pentru prăjitură, în funcție de forma în care se prepară desertul final.

Mousse:

  • Se hidratează gelatina în apă rece, se lasă deoparte 10 minute.
  • Se amestecă ușor iaurtul cu vanilia și se dau deoparte.
  • Separat, într-un bol, se spumează smântâna pentru frișcă până devine ușor aerată, apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează până devine mai fermă.
  • Se topește gelatina hidratată la cuptorul cu microunde pentru 5 secunde sau pe foc, până devine lichidă, fără a fi încălzită.
  • Apoi se încorporează în iaurtul cu vanilie, amestecând cu spatula.
  • Se combină iaurtul cu smântână spumată și se omogenizează cu spatula de silicon.
  • Se toarnă compoziția în formele de silicon dorite și la final se plasează discul de blat, astfel încât prăjitura este orientată cu susul în jos.
  • Se congelează câteva ore, apoi se lasă la frigider pentru 1 oră, înainte de fi consumate.
  • Se decorează cu fructe, după preferințe.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup