Site overlay Logo

Mousse de ciocolata cu vin rosu

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

1 iaurt Olympus

170 g ciocolata belgiana

80 ml smantana pentru frisca

Vanilie

1-2 lingurite de miere

200 g capsuni congelate sau proaspete

100 g piure de zmeura

2 linguri de zahar

Jumatate de lingurita de pectina NH

60 ml vin rosu sec

Preparare

Intr-o cratita se pun pe foc mic capsunile, piureul, zaharul si pectina. Se mentin pe foc mic si se amesteca frecvent cu o spatula de silicon.

Se adauga si vinul si se lasa sa dea in clocot la foc mic, pentru 3-4 minute.

Se lasa la racit putin, apoi se toarna in cupele pentru desert, lasand spatiu pentru mousse.

Se refrigereaza pentru 20 de minute.

Intr-un bol se topeste ciocolata si se da deoparte. Separate, se incalzeste smantana pentru frisca, se combina cu vanilia si se toarna peste ciocolata. Se amesteca energic, pana se obtine o textura lucioasa.

Separat, se amesteca iaurtul cu mierea si, cand ciocolata se raceste sub 30 de grade, se combina cu iaurtul, amestecand cu spatula.

Apoi se toarna mousse peste stratul de capsuni.

Se refrigereaza si se decoreaza cu capsuni proaspete.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup