Site overlay Logo

JELEU DE ZMEURA CU IAURT

02:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

  • 300 g piure de zmeură
  • 3 lingurițe de zahăr
  • Jumătate de linguriță de pectină NH (se poate înlocui cu 3 g gelatină granule hidratată în
  • 15 ml apă rece)
  • 125 g iaurt cu specific grecesc Olympus
  • 2 linguri de miere
  • Vanilie
  • Fructe pentru decor

Preparare

  • Se pune pe foc mic piureul de zmeură. Se poate înlocui cu zmeură congelată, însă trebuie strecurată de semințe, după ce se înmoaie.
  • Se amestecă zahărul cu pectina și se adaugă peste piureul de zmeură.
  • Se amestecă constant cu spatula de silicon, până se dizolvă și se lasă la fiarbă la foc minim pentru 1 minut, apoi se oprește focul.
  • Dacă se folosește gelatină, nu se mai dă în fiert, ci se încălzește piureul cu zaharul până aproape de fierbere, apoi se oprește focul și se adaugă gelatina, dizolvând.
  • După ce s-a răcit puțin compozitia, se toarnă în cupa pentru desert și se dă la rece până se solidifică puțin.
  • Separat, se amestecă iaurtul cu vanilia și cu mierea.
  • Se adaugă peste stratul de zmeură și se da la rece.
  • Se decorează cu fructe, după plac.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 275 kj/65 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

din care Zaharuri

  • 3,8 g

Glucide

  • 3,8 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X