Site overlay Logo

Crema de mamaliga cu telemea

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

  • cană de mălai
  • Un praf de sare
  • 1 telemea Olympus
  • 1 cană de apă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2-3 ciuperci
  • Cimbru
  • Fulgi de ceapă

Preparare

  • Se dă apa în fiert cu sarea și când începe să clocotească se adaugă malai, treptat, amestecând energic.
  • Se pune mălai până se obține o textură cremoasă și subțire, se va mai îngroșa pe măsură ce se gătește.
  • Se dă focul la mic și se acoperă vasul cu un capac, amestecând frecvent.
  • Se adaugă fulgii de ceapă și cimbrul și se amestecă bine, gătind la foc mic.
  • După ce a fiert mălaiul, se adauga telemeaua mărunțită bine și smântâna lichidă, omogenizând până se obține textura de cremă groasă și până se absoarbe smântâna.
  • Se soteaza ciupercile într-o lingură de ulei și se servesc lângă crema de mămăligă.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup