Tips and Greeks
normal
700 g făină cu proteină mare (peste 12g)
120 g zahăr pudră
Coaja de la 1 portocală
20 g drojdie uscată
Un praf mare de sare
3 ouă
100 g unt Olympus la temperatura camerei
200 ml lapte Olympus
Pentru umplutură:
250 g nuci măcinate
150 g fructe confiate
2 oua
50 g cacao
70 g zahar pudră
30 ml rom brun
1 ou pentru uns
Se hidratează fructele în apă cu puțin rom și se lasă deoparte până la nevoie.
În bolul mixerului planetar se combină făina cu sarea, zahărul pudră pentru aluat, coaja de portocală și drojdia.
Se adaugă laptele și începe frământarea până când se combina ingredientele.
Se adaugă ouăle pe rand, mixând bine după fiecare.
Apoi se adaugă untul moale, în doua tranșe, și se mai frământă aluatul încă 15-20 de minute.
Apoi se acoperabolul și se lasă la dospit peste noapte.
A doua zi se face umplutura combinând nuca măcinată cu zahărul pudră, cu cacao, romul și se amestecă.
Se adaugă romul și ouăle și se omogenizează până se obține o pastă groasă.
Se împarte aluatul de cozonac în 4 parți egale, două dintre ele se lasă deoparte.
Se întind două foi din două părți de aluat și se întinde umplutura, lăsând margine de 1 centimentru.
Se presară fructe confiate și se rulează, obținând două rulouri de cozonac.
Se împletesc și se așază în tava pentru cozonac unsa cu puțin unt.
Se repeta procedura și pentru al doilea cozonac și se ung apoi cu ou.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade cu sursa de căldură de jos (opriți sursa de sus, dacă există), pentru aproximativ 50-60 de minute.
Se lasă la răcit complet pe un grătar înainte de a-I tăia.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM