Site overlay Logo

CHOUX CU IAURT SI BEZEA

02:00'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

Pentru aluat

  • 80 ml lapte
  • 80 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • Un praf de zahăr
  • 115 g făină
  • 3 ouă

Pentru umplutură

  • 400 g iaurt cu specific grecesc Olympus
  • 70 g ciocolată albă
  • 60 ml smântână pentru frișcă
  • Vanilie
  • 4-5 linguri de zahăr pudră, după gust

Pentru bezea:

  • 2 albușuri
  • 35 ml apă
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • Un praf de sare

Preparare

Aluat

  • Se combină laptele cu apa, cu untul, zaharul și sarea într-o cratiță mică, pe foc mic.
  • Se lasă pe foc până se topește untul, după care se mărește temperatura.
  • Când incepe sa fiarbă se ia de pe foc și se adaugă toată făina odată, amestecând energic cu telul sau cu spatula, până se omogenizează bine și nu mai sunt cocoloașe.
  • Apoi se aduce cratița din nou pe foc mic și se gătește pentru încă 3-4 minute, amestecând aproape continuu.
  • Se ia pe de foc și se lasă la răcit aproape de temperatura camerei.
  • Se adaugă apoi ouăle, pe rând, mixând după fiecare.
  • Textura finală este groasă și lipicioasă.
  • Se transferă compoziția într-un poș cu dui stelat și se formează choux pe o foaie de copt.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 50 de minute, fără a deschide cuptorul, apoi se diminuează temperatura la 150 de grade și se mai coc 10 minute.
  • Se lasă la răcit, apoi se decupează ușor cate un capac mic deasupra, pe unde vă fi introdusă umplutura.

Umplutura

  • Se mixează la viteză mică iaurtul cu zahărul și vanilia.
  • Separat, se topește ciocolata și se combină cu smântâna pentru frișcă.
  • Se lasă puțin la răcit, apoi se combină cu iaurtul, treptat, amestecând bine cu spatula, cu mișcări ample, de jos în sus.
  • Se umple choux și se dau la congelator pentru cel puțin 30 de minute.

Bezea:

  • În bolul mixerului se pun albușurile cu sarea și se mixează la viteză medie, până se obține o spumă.
  • Într-o cratiță se combină apa cu zahărul tos, pe foc mic, până se formează un sirop care atinge temperatura de 118 grade.
  • După ce a atins temperatura, se toarnă în fir subțire peste albușurile care se mixează în continuare, acum mărind viteza.
  • Se mixează continuu până se termină siropul și câteva minute după, apoi se adaugă zahărul pudră.
  • Se mixează bezeaua până devine fermă și nu curge de pe paleta mixerului.
  • Se lasă un pic la răcit apoi se decorează choux-urile din congelator.
  • Se arde bezeaua cu torța și se decorează după bunul plac.
  • Se lasă la frigider pentru 2 ore, apoi sunt gata.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup