Supe
normal
Se spală puiul bine, se taie bucăți mari și se pune la fiert într-o oală cu 2.5l apă rece și piperul boabe. Zarzavaturile, mai puțin morcovul, se taie bucăți mari și se pun și ele la fiert cu puiul. Se adaugă puțină sare. Se fierbe la foc mediu, spumând din când în când. Totul durează cam 1 oră, dacă puiul e de casă sau mai puțin dacă aveți pui cumpărat.
Când e bine fiartă carnea, se strecoară supa. Carnea de pui se dă jos de pe oase și se rupe fâșii.
Separat se pune la fiert orezul cu multă apă și sare, după instrucțiunile de pe pachet.
Într-o oală se pune la călit morcovul rămas dat pe răzătoare în 3 linguri de ulei. După ce se înmoaie un pic se adaugă supa strecurată și fâșiile de cărniță. Se dă focul la mic sub oală ca să nu mai clocotească supa.
Într-un bol încăpător se bat bine gălbenușurile cu iaurtul. Se pun pe rând câteva polonice de supă fierbinte peste acest amestec și se amestecă cu telul după fiecare polonic ca să nu se taie compoziția. Turnați totul în oala cu supă, încet și amestecând tot timpul în supă.
Adăugați orezul fiert și scurs. Adăugați sucul de lămâie. Verificați de sare și mai adăugați dacă mai trebuie. Se lasă pe foc mic încă 10 minute să capete consistență ciorba (de la gălbenușuri), apoi se stinge focul și se presară pătrunjel tocat.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM