Site overlay Logo

Ciorbă ardelenească de cartofi cu smântână și afumătură

15'

Fel de mâncare

Supe

Complexitate

easy

Ingrediente

200g smântână 20% Olympus
500 g carne de porc afumată
1 kg cartofi
1 morcov
1 păstârnac
1 țelină mică
1 ceapă mare
1 ou
1 legătură de tarhon
* oțet după gust
* sare
* piper

Preparare

Se taie carnea, se pune la fiert în apă cu puțină sare, se spumuiește când e cazul.

După jumătate de oră se curăță zarzavatul, se taie cubulețe și se pune la fiert împreună cu carnea. Între timp se curăță și se taie cartofii. Ei se adaugă în ciorbă doar când carnea e fiartă și se mai lasă să fiarbă împreună jumătate de oră.

Se bate oul cu smântână, sare, piper și tarhonul tocat. Când cartofii sunt fierți se dă focul mic, se toarnă încet smântână și se mai lasă pe foc doar cât să se înfierbânte.

Se poate acri după gustul fiecăruia, sau se mănâncă așa cum e, cu extra-smântână.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 832 kj/202kcal

Grăsimi

  • 20 g

din care Acizi grași saturați

  • 12 g

Glucide

  • 2,5 g

din care Zaharuri

  • 2,5 g

Proteine

  • 2,9 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X