Site overlay Logo

Tagliatelle cu sos de smântână și dovlecei

15'

Fel de mâncare

Fel principal

Complexitate

easy

Ingrediente

150 ml smântână lichidă 35% Olympus
1 lingură unt 82% Olympus
1 dovlecel
150 g tagliatelle
2 linguri ulei de dovleac
2 linguri cognac
* ierburi proaspete după gust (se pot folosi busuioc, mărar, chiveș, oregano)
* piper
* sare
* puțin parmezan (opțional)

Preparare

Punem la fiert apă cu sare, iar după ce dă în clocot adăugăm pastele pe care le vom lăsa la fiert în funcție de timpul trecut pe ambalaj.

Între timp spălăm și radem dovlecelul. Îl călim într-o tigaie cu o lingură de unt și sare, pe foc mediu. După ce s-a înmuiat și s-a evaporat apa lăsată de dovlecel, adăugăm smântâna dulce și lăsăm să fiarbă încet cam 2 minute. Apoi condimentăm după gust.

Adăugăm pastele fierbinți, scurse de apă, amestecăm bine și servim cu puțin parmezan și ulei de dovleac deasupra.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X