Site overlay Logo

Papricaș de pui cu mămăliguță

30'

Fel de mâncare

Fel principal

Complexitate

normal

Ingrediente

50 ml lapte consum 3,7% Olympus
10 g unt 65% Olympus
200 g piept de pui
10 ml ulei de floarea soarelui
100 g făină de mălai
20 g făină albă
5 g usturoi
5 g pătrunjel verde
50 g ceapă
50 g ardei gras

Preparare

Pieptul de pui se taie cubulețe. Legumele se curăță și se taie cuburi, apoi se pun la călit într-o cratiță cu puțin ulei. Când ceapa devine translucidă se adaugă pieptul de pui și totul se gătește cca. 5 minute. Când puiul s-a rumenit, se adaugă făina și se prăjește puțin, apoi se stinge cu lapte și se lasă pe foc până se îngroașă sosul. Se asezonează și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Într-o altă cratiță se pune apă la fiert cu puțină sare și unt, iar când începe să clocotească, se presară făina de mălai și se fierbe cca. 10 minute.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 273 kj/65kcal

Grăsimi

  • 3,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 2434 KJ/ 592 Kcal

Grăsimi

  • 65 g

din care Acizi grași saturați

  • 43,8 g

Glucide

  • 1,7 g

din care Zaharuri

  • 1,6 g

Proteine

  • <0,5 g

Sare

  • 0,03 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X