Site overlay Logo

Ou poșat cu iaurt și usturoi

15'

Fel de mâncare

Fel principal

Complexitate

easy

Ingrediente

200 g iaurt cu specific grecesc 0% Olympus
2 ouă mari
1 lingură oțet
1 cățel de usturoi
2 linguri unt 82% Olympus
1/2 linguriță boia (dulce sau iute după gustul fiecăruia)
* câteva frunze de salvie uscată
* sare

Preparare

Zdrobim bine usturoiul cu puțină sare, amestecăm cu iaurtul grecesc și întindem pe farfurii.

Punem o crăticioară cu apă la fiert, adăugăm oțetul, iar când apa fierbe dăm focul mic și amestecăm cu o lingură astfel încât să se formeze un vârtej. Spargem un ou și îi dăm drumul încet în vârtej. Când albușul începe să se închege reluăm aceeași procedură pentru al doilea ou. Le lăsăm în apa care trebuie să mai fiarbă doar foarte încet, pentru 2-3 minute, astfel încât să obținem un gălbenuș moale. Scoatem ouăle cu o paletă, le scurgem bine și le punem peste iaurt.

Topim repede untul într-o crăticioară, adăugăm boiaua și frunzele de salvie zdrobite și turnăm imediat peste ouă. Servim cu pâine prăjită.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 204 kj/48 kcal

Grăsimi

  • 0 g

din care Acizi grași saturați

  • 0 g

Glucide

  • 4 g

din care Zaharuri

  • 4 g

Proteine

  • 8 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X