Site overlay Logo

Mămăliguță cremoasă cu file de păstrăv

15'

Fel de mâncare

Fel principal

Complexitate

easy

Ingrediente

450 ml lapte 3,7% Olympus
100 g telemea capră Olympus
30 g unt 82% Olympus
2 bucăți file de păstrăv
2 ramurele tarhon proaspăt
100 g mălai grișat
150 ml apă
* sare
* piper

Preparare

Verificăm fileurile de păstrăv și dacă este nevoie scoatem oasele cu o pensetă. Dacă doriți puteți îndepărta și pielea.

Condimentăm cu sare, piper și frunzulițe de tarhon. Rulăm, fixăm cu scobitori și punem la copt în cuptorul încins la 190 de grade pentru 25-30 de minute.

Între timp punem apa la fiert împreună cu laptele și sare. Când încep să fiarbă ușor adăugăm mălaiul și amestecăm bine cu un tel. Punem un capac, dăm focul cât mai mic și lăsăm să fiarbă încet cam un sfert de oră, amestecând din când în când.

La final trebuie să avem o mămăligă foarte cremoasă.

După un sfert de oră adăugăm untul și telemeaua rasă și mai ținem pe foc 5 minute, amestecând mereu cu telul.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 273 kj/65kcal

Grăsimi

  • 3,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X