Site overlay Logo

File de Lup de mare cu piure de mazare

'

Fel de mâncare

Fel principal

Complexitate

normal

Ingrediente

  • File de lup de mare 500 g
  • Mazare 500 g
  • Unt 82 grasime Olympus 200 g
  • Smantana de gatit 35 % grasime Olympus
  • Ardei gras 2 buc.
  • Ceapa rosie
  • Broccoli 1 buc. mai mic
  • Rosii Cherry 200 g
  • Otet balsamic sau crema de otet balsamic 20 g
  • Oregano uscat
  • Usturoi
  • Menta

Preparare

Rosiile confiate:

Rosiile cherry se stropesc cu ulei de masline, sare si piper dupa gust. Este foarte importanta ordinea condimentarii. Prima data, rosiile se asezoneaza cu ulei de masline si apoi se condimenteazacu fiecare rosie cu sare si piper. Se adauga 2,3 catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Peste rosii se preasara cimbru uscat. Rosiile se stropesc cu o crema de otet balsamic care dupa gatire se va carameliza si le va adauga o savoare deosebita. Rosiile cherry se lasa la cuptor la foc mic aproximativ 20 minute. Daca rosiile sunt mai mari, se mareste timpul de gatire.

Pireul de mazare:

Mazarea se fierbe la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute. Nu se lasa prea mult, ca sa nu se oxideze. Apoi se strecoara bine, se pune in blender, se adauga unt si smantana si se mixeaza pana cand devine o pasta cu o textura cremoasa. Se adauga sare dupa gust. La final, putem adauga menta, pentru un plus de savoare.

Pestele:

File-ul de lup de mare se cresteaza din loc in loc pe partea cu pielea pentru a absorbi mai bine condimentele si a se prepara usor si pe interior. Se condimenteaza cu ulei de masline, sare si piper si se pune in tigaie cu pielea in os, pret de 2-3 minute. Apoi se intoarce pe partea cealalta pentru aceeasi durata. Dupa ce stingem focul, adaugam un cub de unt in tigaie si lasam pestele sa se odihneasca in sos. Adaugam si lamaie la final.

Legume "al dente":

Legumele se presara cu ulei de masline, sare si piper si se introduc la cuptor, pentru aproximativ 5 minute. In functie de legumele alese, ordinea de preparare difera. Preparati prima data legumele care se gatesc mai greu si adaugati apoi legumele care se gatesc mai repede. Radacinoasele au de obicei, cel mai lung timp de preparare. In cazul nostru, am introdus prima data in cuptor ceapa rosie, apoi am adaugat ardeiul gras si broccoli.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 2237 kJ/544 kcal

Grăsimi

  • 59 g

din care Acizi grași saturați

  • 24 g

Glucide

  • 0,5 g

din care Zaharuri

  • 0,5 g

Proteine

  • 0,5 g

Sare

  • 0 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup