Ingrediente
Chiftele de curcan și legume coapte:
• Piept de curcan 300g
• Ouă 2 buc
• Pătrunjel 1 leg
• Morcovi 100g
• Țelină 100g
• Păstârnac 100g
• Cimbru 1 caserolă
• Ciuperci 100g
• Ceapă 100g
• Ardei roșu gras 100g
• Ulei de floarea soarelui
Sos gorgonzola:
• Smântână lichidă 100 ml
• Gorgonzola 50g
• Unt 50g
• Usturoi 50g
• Sare
• Piper
• Nucșoară
Preparare
• Tocăm pieptul de curcan, adăugăm ouă, nucoară răzuită, pătrunjel, sare, piper și usturoi.
• Omogenizăm compoziția și formăm chiftelele, rotunde sau plate.
• Le introducem la cuptor 15 minute la 180g.
• În acest timp pregatim legumele, le spălăm, le tăiem bastonașe, le condimentăm, le stropim cu puțin ulei și le introducem în cuptor la 180g timp de 30 minute.
• În timp ce acestea se gătesc, într-o tigaie introducem untul și gorgonzola, iar când acestea sunt topite adaugm smântâna lichidă, sare și piper.