Desert
easy
Punem într-un castron ingredientele uscate (făină, zahăr, sare, bicarbonat, condimente măcinate, coajă de portocală) și le amestecăm, lăsând loc în mijloc.
Untul și mierea se pun împreună pe foc mic, până se topește untul, apoi se adaugă împreună cu iaurtul cu specific grecesc în adâncitura lăsată în făină. Amestecăm la început cu o lingură, apoi cu mâna până când obținem un aluat omogen ce se strânge într-o bilă.
Înfoliem aluatul pentru a nu se usca și îl punem la frigider pentru 30 de minute. Apoi, pentru a lucra mai ușor, împărțim aluatul în două și începem să îl întindem folosind un sucitor. După ce ajunge la o grosime de 1 cm, începem să-l tăiem folosind diverse forme (steluțe, brăduți, inimioare etc), apoi punem bucățile obținute pe hârtie de copt, într-o tavă, lăsând puțin spațiu între ele.
Opțional, putem înfige câte un băț de frigăruie în steluțe sau chiar în toate turtițele obținute.
Băgăm tava în cuptorul încins la 190 de grade, pentru 15- 20 min. (timpul variază în funcție de cuptor și de grosimea la care a fost întins aluatul).
Cât timp turta dulce se răcește topim ciocolata la bain marie. Cea pe care vrem să o folosim pentru a desena dungulițe, se pune într-o punguță tăiată puțin la vârf sau într-un pos. Putem desena direct pe turta dulce sau o scufundăm mai întâi într-o ciocolată și desenăm pe ea cu cealaltă (de exemplu scufundăm în ciocolată albă și facem dungulițe cu ciocolată neagră).
Turta dulce pe bețe se poate accesoriza cu fundițe colorate.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM