Site overlay Logo

Tartă grecească cu iaurt cu coacăze

45'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

Aluat:
120 g unt 82% Olympus
25 g cacao
175 g făină albă
30 g zahăr

Umplutură:
2 buc iaurt cu specific grecesc cu coacăze Olympus
120 ml lapte de consum 1,7 Olympus
2 ouă separate
10 g gelatină
200 g ciocolată
5 ml esență de vanilie

Preparare

Făina se amestecă cu cacaua și zahărul pudră, apoi se adaugă untul și se frământă până obținem un aluat omogen. Aluatul se așază într-o tavă și se dă la cuptor cca. 10 minute.

Ciocolata se topește în bain marie. Laptele se pune la foc mic, se adaugă gelatina și se amestecă până se dizolvă. Se adaugă ciocolata topită. Gălbenușurile, zahărul și esența de vanilie se omogenizează într-un bol, apoi se adaugă compoziției de ciocolată. La urmă se adaugă și iaurtul și totul se omogenizează. Albușurile se bat spumă, apoi se încorporează în compoziția anterioară. Crema se pune în forma de tartă și se lasă la răcit.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 395 kj/93 kcal

Grăsimi

  • 1,6 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 13,9 g

din care Zaharuri

  • 13,2 g

Proteine

  • 5,7 g

Sare

  • 0,2 g

Fibre

  • 0,3 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X