Site overlay Logo

Tartă cu mere și creme brulee

45'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

Aluat:
80 g unt 82% Olympus
300 g făină
5 g sare
1 ou
* apă

Compoziție:
500 ml lapte 1,7% Olympus
30 g unt 82% Olympus
5 gălbenușuri
10 g făină albă
150 g zahăr
5 g scorțișoară
5 g baton de vanilie
500 g mere

Preparare

Aluat:
Făina se amestecă cu sarea, apoi cu untul, se frământă bine, apoi se adaugă ouăle și treptat apă, până obținem un aluat omogen.

Compoziție:
Merele se curăță, se taie și se rumenesc în puțin unt, apoi se adaugă zahăr și scorțișoară. Gălbenușurile, zahărul, batonul de vanilie și făina se omogenizează, apoi se adaugă laptele și se pune la foc mic până dă în clocot. În forma de tartă se pune aluatul și se dă la cuptor cca. 10 minute, apoi se adaugă merele rumenite și se acoperă cu crema de ouă. Totul se dă la cuptor până se rumenește tarta.

Video

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X