Site overlay Logo

Prăjitură cu iaurt, caise și mentă

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

500 g iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
200 g smântână lichidă 35% Olympus
100 g unt 82% Olympus
1 lingură făină
1 linguriță amidon
2 crenguțe mentă proaspătă
6 ouă
250 g biscuiți digestivi
275 g zahăr
300 g caise
50 g migdale
* sare

Preparare

Măcinăm biscuiții, tăiem mărunt migdalele, le amestecăm și punem untul topit peste ele.

Punem biscuiții într-o tavă și îi presăm bine.

Amestecăm ouăle cu 175 g zahăr, apoi adăugăm smântâna, iaurtul, o lingură de făină și un praf de sare. Turnăm în tavă peste biscuiți și punem în cuptorul încins la 170 de grade pentru aproximativ o oră.

Între timp spălăm și tăiem caisele, apoi le punem la fiert cu restul de 100 g de zahăr.

După 10 minute adăugăm câteva frunze de mentă tăiate mărunt și amidonul dizolvat într-o lingură de apă rece. Lăsăm să mai fiarbă 2 minute amestecând mereu.

Când prăjitura e coaptă și răcită punem caisele deasupra și servim.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X