Site overlay Logo

Portokalopita fară lactate by chef Laura Eremia

01:30'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 3 Carpos desert vegetal cu ovăz
  • 3 portocale mari
  • 200 g îndulcitor
  • 300 g foi de plăcintă

Preparare

Foile de plăcintă se rup fășii subțiri și se lasă la uscat timp de aprox. 1 ora înainte de a fi folosite.

Ouăle se bat ușor într-un castron până la omogenizare. Se adaugă cele trei deserturi vegetale Carpos cu ovăz și se amestecă ușor până se formează o compoziție cremoasă.

Adaugăm sucul de la o portocală și 100 g. de îndulcitor.

După ce compoziția lichidă este gata, adaugăm foile de plăcintă și încorporăm cu o spatulă. Turnăm amestecul într-o tavă termorezistentă și dăm la cuptor timp de 40 de minute la 170 grade. În timp ce prăjitura se coace, punem la foc mic sucul de la 2 portocale și adaugăm restul de 100 gr de îndulcitor.

Siropul se toarnă fierbinte peste prăjitură imediat ce aceasta a fost scoasă de la cuptor.

Se lasă la răcorit și se servește împreună cu fructe proaspete, iaurt grecesc sau, de ce nu, cu putină

înghețată. Poftă bună!

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 292 kJ/ 69 kcal

Grăsimi

  • 0,85 g

din care acizi grași saturați

  • 0,14 g

Glucide

  • 13,9 g

din care zaharuri

  • 4,5 g

Fibre

  • 0,36 g

Proteine

  • 1,25 g

Sare

  • 0,13 g

Vitamina D

  • 0,9 µg

Vitamina E

  • 2,16 mg

Riboflavină

  • 0,25 mg

Vitamina B12

  • 0,45 µg

Calciu

  • 144 mg

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup