Site overlay Logo

Portocală confiată cu sos aromat de iaurt

40'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

1 iaurt natur 2% 125 g Olympus
300 g (1 buc) portocală
100 g zahăr
30 g ciocolată
20 ml vin alb
20 ml martini
câteva firicele șofran

Preparare

Portocala se curăță de coajă și se pune într-o cratiță cu apă, vin, martini, zahăr și șofran. Se fierbe până portocala se-nmoaie. Când s-a înmuiat, fructul se scoate din cratiță și zeama se fierbe în continuare până devine un sirop. O parte din sirop se lasă la temperat iar mai apoi se amestecă cu iaurtul. Ciocolata se topește pe bain marie. În momentul servirii se pune puțin sirop într-o farfurie, se așază portocala, se acoperă cu puțin sos de iaurt și la urmă se stropește cu ciocolată topită.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 195 kj/46 kcal

Grăsimi

  • 2 g

din care Acizi grași saturați

  • 1,2 g

Glucide

  • 3,9 g

din care Zaharuri

  • 3,9 g

Proteine

  • 3,2 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X