Site overlay Logo

Plăcintă cu iaurt

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

1 kg iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
1 linguriță unt 82% Olympus
150 g stafide (sau caise uscate tăiate cubulețe)
250 g zahăr
1 praf de sare
8 foi plăcintă
8 ouă
* extract de vanilie sau semințele din 2 păstăi de vanilie
* coaja rasă de la o lămâie
 

Preparare

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare până se fac spumă, apoi adăugăm zahărul și continuăm să le batem până când acesta s-a topit. Adăugăm gălbenușurile amestecând ușor.

Punem iaurtul, stafidele, vanilia și coaja de lămâie și omogenizăm ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a nu dezumfla prea mult bezeaua.

Ungem o tavă cu unt și așezăm 4 foi de plăcintă. Turnăm o treime din compoziție, apoi punem 2 foi de plăcintă. Mai turnăm o treime de compoziție, încă 2 foi, iar la final trebuie să avem compoziție de iaurt.

Coacem în cuptorul încins la 180-190 de grade pentru aproximativ 40 de minute (trebuie să se rumenească frumos deasupra).

După ce s-a răcit pudrăm cu zahăr sau servim cu dulceață.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X