Site overlay Logo

Pască aromată, cu iaurt

120'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

Aluat:
140 ml lapte consum 3,7% Olympus
75 g unt 82% Olympus
2 gălbenușuri
100 g zahăr
300 g făină
jumătate cub drojdie proaspătă
un praf de sare
coajă rasă de lămâie
 
Umplutură:
500 g iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
4 ouă
150-200 g zahăr
coaja rasă de la o portocală
o păstaie de vanilie
50-100 g stafide
2 linguri făină sau griș

Preparare

Aluatul:
Frecăm drojdia proaspătă cu o lingură de zahăr și adăugăm lapte călduț. Gălbenușurile le frecăm cu zahăr și coaja de lămâie. Le punem peste lapte. Adăugăm ingredientele uscate (făină, sare) și începem să frământăm adaugând treptat untul topit. Lăsăm aluatul să crească aproximativ o oră.

Ungem cu ulei o formă cu fund detașabil, întindem aluatul și îl mai lăsăm să crească o jumatate de oră.

Umplutura:
Amestecăm gălbenușurile cu zahăr. Adăugăm iaurtul grecesc, făina, vanilia și coaja de portocală. Batem spumă albușurile și le adăugăm în compoziție. Turnăm umplutura peste aluat, presărăm stafidele și băgăm la cuptor 45-50 de min.

Video

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup