Site overlay Logo

Mousse de iaurt

30'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

1 kg iaurt Natur 0% Olympus
150 ml lapte consum 1,7% Olympus
500 ml smântână lichidă 35% Olympus
3 albușuri
150 g zahăr
2 linguri gelatină

Preparare

Într-un bol de dimensiuni mai mari se toarnă iaurtul și se omogenizează bine cu ajutorul unui tel. Smântâna lichidă se bate cu ajutorul unui mixer de bucătărie. Gelatina se lasă într-o cană cu apă rece cca. 10 minute. Albușurile de ou se bat spumă. Într-o cratiță se pun la un loc laptele cu zahărul și se încălzește dar nu se fierbe. Când zahărul s-a topit, compoziția se lasă la temperat iar mai apoi se adaugă gelatina hidratată și se omogenizează bine. În bolul cu iaurt se adaugă compoziția răcită de lapte, zahăr și gelatină, se omogenizează, apoi se adaugă smântâna lichidă și la urmă albușurile. Se omogenizează tot cu ajutorul unui tel și apoi se toarnă în forme pentru a se pune la rece. Compoziția se poate turna în orice fel de formă ce poate sta la frigider și permite scoaterea cu ușurință a compoziției. Desertul se poate decora cu bucăți de fructe, frunze de mentă sau cu orice vă ajută imaginația dumneavoastră. Mousse-ul merge bine însoțit de un sos de fructe de pădure puțin dulceag.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 123 kj/29 kcal

Grăsimi

  • 0,05 g

din care Acizi grași saturați

  • 0,03 g

Glucide

  • 3,9 g

din care Zaharuri

  • 3,9 g

Proteine

  • 3,2 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X