Site overlay Logo

Înghețată de vanilie cu migdale caramelizate

60'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

1/2 l lapte consum 3,7% Olympus
50 g smântână lichidă 35% Olympus
1 păstaie de vanilie
3 gălbenușuri
150 g zahăr
20 g lapte praf

Preparare

Se încălzește laptele cu semințele din păstaia de vanilie până ajunge la 45 de grade. Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu zahărul și laptele praf, apoi le turnăm peste lapte. Aducem compoziția la 65 de grade amestecând mereu cu un tel. Adăugăm smântâna dulce și continuăm să amestecăm până ajungem la 85 de grade (temperatura de pasteurizare).

Turnăm compoziția într-un alt vas scufundat în apă rece cu gheață pentru a o răci cât mai repede. O punem apoi la frigider pentru aproximativ 6 ore, după care o trecem într-o mașină de făcut înghețată. Dacă nu avem mașină de făcut înghețată punem crema la congelator, amestecând în ea din oră în oră pentru a evita formarea cristalelor de gheață.

Servim cu dulceață de vișine și migdale pe care le-am trecut prin zahăr caramelizat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 273 kj/65kcal

Grăsimi

  • 3,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X