Site overlay Logo

Înghețată de ciocolată

120'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

hard

Ingrediente

250 ml lapte de consum 1,7% Olympus
500 ml smântână lichidă 35% Olympus
6 ouă / gălbenușuri
100 g zahăr pudră
250 g ciocolată menaj
10 ml Baileys irish cream

Preparare

Gălbenușurile și zahărul se omogenizează cu un tel electric până devin o cremă omogenă. Laptele și smântâna lichidă se pun împreună la foc până dau în clocot. Jumătate din compoziția de lapte se toarnă încet peste crema de ouă amestecând constant cu un tel. Apoi se pune la foc și se adaugă restul din compoziția cu lapte. Se ține la foc și se amestecă încet până dă în clocot și se îngroașă. Când s-a îngroșat se ia de pe foc și se toarnă peste ciocolata tăiată cuburi. Se amestecă până se topește ciocolata. Se acoperă și se lasă la răcit. Compoziția răcită se pune într-un vas de inox și se pune la congelator. Când s-a format prima pojghiță, se scoate și se bate bine cu un tel electric până devine cremoasă, aceasta operațiune repetându-se de 4-5 ori. Înghețata se servește cu cremă Baileys.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 199 kj/47kcal

Grăsimi

  • 1,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 1 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X