Desert
easy
Amestecăm drojdia cu cele 3 linguri de zahăr și 100 ml lapte călduț și o lăsăm să stea 10-15 minute.
Între timp frecăm bine gălbenușurile cu laptele rămas, untul topit, sarea, coaja de citrice și extractul de vanilie. Turnăm peste drojdie, omogenizăm, apoi adăugăm făina și frământăm.
Puteți folosi pentru frământat și un robot sau o mașină de făcut pâine (doar cu funcția de frământare). Dacă frământați de mână timpul necesar acestei acțiuni este de 15-20 de minute.
Lăsăm aluatul să crească într-un loc călduț, pentru minim o oră.
Pe o suprafață curată, unsă cu puțin ulei, întindem aluatul într-o foaie de cel mult 1 cm grosime, apoi îl tăiem cu un cuțit sau un pahar. Putem să dăm gogoșilor orice formă (rotunde, pătrate, cu sau fără gaură la mijloc).
Le lăsăm să se "odihnească" 10 minute, timp în care încingem uleiul într-o oală adâncă (eu pun cel puțin 3 degete de ulei pentru că gogoșile se prăjesc cel mai bine în baie de ulei).
Gogoșile se pun la prăjit la început cu fața în jos, fără să le aglomerăm în oală. Focul trebuie să fie potrivit, nu prea mare. Întoarcem gogoșile pe ambele părți iar la final le scoatem pe servețele sau hârtie de bucătărie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Le lăsăm să se răcească 5 minute apoi le tăvălim prin zahăr pudră. Sunt delicioase cu o cană de lapte lângă ele!
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM