Site overlay Logo

Gogoșele cu urdă, aromate cu anason și scorțișoară

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

450 g urdă cu smântână Olympus
50 g unt 82% Olympus
70 g zahăr tos
180-200 g făină
2 ouă
1 steluță de anason
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță (cu vârf sau fără) de scorțișoară
* coaja de la o lămâie
* zahăr pudră
* nuci
* ulei pentru prăjit
 

Preparare

Frecăm untul cu zahărul tos, adăugăm ouăle, urda cu smântână, coaja de lămâie, scorțișoara și anasonul măcinat, apoi omogenizăm bine. Adăugăm făina împreună cu bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie și frământăm ușor.

Cu mâinile înfăinate formăm biluțe de 2 cm în diametru (nu le faceți mari pentru că nu se vor coace bine la mijloc).

Punem ulei la încălzit (trebuie să fie cam 3 degete de ulei într-o tigaie sau cratiță cu fund gros). Coacem gogoșelele pe foc potrivit, întorcându-le pe toate părțile. Atenție la foc – dacă este prea mare gogoșelele se ard la exterior și nu se coc în interior. Le scoatem pe un șervețel absorbant, apoi le pudrăm cu zahăr din belșug.

Mie personal îmi plac cu nuci și eventual cu miere în loc de zahăr, dar le puteți servi și cu înghețată sau cremă de vanilie.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 634 kj/152 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 7 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 12 g

Sare

  • 1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X