Site overlay Logo

Cornulețe fragede cu nucă și gem

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

Aluat:
150 g unt vacă 82% Olympus, moale
100 g smântână 20% Olympus
250-300 g făină
3 gălbenușuri
1 praf de sare
* coajă rasă de lămâie
* zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele
 
Umplutură:
150-200 g nucă măcinată
2 albușuri bătute spumă
120 g zahăr
* magiun sau gem amestecat cu nucă măcinată
* esență de rom

Preparare

Mixăm untul cu gălbenușurile, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm smântâna, apoi făina și frământăm foarte puțin, doar cât să se omogenizeze și să se formeze o bilă de aluat.

Punem în folie de plastic și dăm la frigider pentru 20 de minute.

Pe un blat curat, presărat cu făină, întindem câte un sfert din aluat, astfel încât să obținem un cerc, gros de 3-4 mm. Tăiem triunghiuri asemănătoare la forma cu cele de pizza, doar mai subțiri, punem umplutura dorită, rulăm și le punem cu spații între ele într-o tavă cu hârtie de copt.

Coacem în cuptorul încins la 190 de grade, pentru aproximativ 25 de minute (trebuie să fie ușor rumenite).

Tăvălim cornulețele fierbinți în zahăr pudră din belșug.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 832 kj/202kcal

Grăsimi

  • 20 g

din care Acizi grași saturați

  • 12 g

Glucide

  • 2,5 g

din care Zaharuri

  • 2,5 g

Proteine

  • 2,9 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup