Site overlay Logo

Chec vegan cu afine și desert vegetal Carpos Ovăz by chef Laura Eremia

40'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

normal

Ingrediente

  • 150 g faină de migdale extra fină (se poate înlocui cu făina normală, aprox 8 linguri)
  • Lichidul de la o conservă de năut (aqua faba)
  • 1 Desert vegetal Carpos Ovăz
  • 50 ml băutură vegetală Carpos Ovăz și alune de pădure
  • 50 g îndulcitor natural eritritol
  • 120 g afine
  • Praf de copt
  • Fructe de pădure pentru décor

Preparare

Se toarnă lichidul de la conserva de năut într-un bol încăpător și se bate cu telul sau cu mixerul până când aceasta devine spumă (la fel că albușurile bătute). Se adaugă îndulcitorul, în timp de batem în continuare. Separat, se amestecă ușor cu o spatulă desertul vegetal Carpos Ovăz cu băutura vegetală Carpos Ovăz și alune de pădure împreună cu făina și praful de copt.

Apoi compoziția rezultată se încorporează încet, încet în compoziția aerata de apă de năut și îndulcitor, prin mișcări ample, astfel încât să rămână pufoasă. Se toarnă într-un vas de ceramică sau o formă de chec și se asezonează cu afinele proaspete.

Se dă la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Se lasă să se răcească complet în formă înainte de a fi servită. Se decorează cu fructe de pădure proaspete.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 292 kJ/ 69 kcal

Grăsimi

  • 0,85 g

din care acizi grași saturați

  • 0,14 g

Glucide

  • 13,9 g

din care zaharuri

  • 4,5 g

Fibre

  • 0,36 g

Proteine

  • 1,25 g

Sare

  • 0,13 g

Vitamina D

  • 0,9 µg

Vitamina E

  • 2,16 mg

Riboflavină

  • 0,25 mg

Vitamina B12

  • 0,45 µg

Calciu

  • 144 mg

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup