Site overlay Logo

Caise umplute cu iaurt

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

175 g iaurt cu specific grecesc 10% Olympus 
1 lingură zeamă de lămâie
175 g caise uscate întregi
375 ml apă
115 g zahăr
2 linguri fulgi de migdale (sau fistic)
3 felii subțiri de coajă de lămâie
* câteva frunze de mentă
 

Preparare

Înmuiem caisele peste noapte în apă rece, apoi le scoatem și punem apa la fiert împreună cu coaja de lămâie și zahărul. Fierbem la foc mediu, cu un capac, pentru 10 minute.

Adăugăm caisele și fierbem pe foc mic pentru 12-15 minute (caisele trebuie să se înmoaie).

Oprim focul, scoatem cojile de lămâie, amestecăm sucul de lămâie și lăsăm să se răcească.
Umplem fiecare caisă cu iaurt, apoi le așezăm pe farfurii în porții individuale. Turnăm siropul bine răcit, presărăm migdale și mentă.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X