Site overlay Logo

Biscuiți cu mac și cremă de somon

15'

Fel de mâncare

Desert

Complexitate

easy

Ingrediente

Aluat biscuiți:
100 g unt 65% Olympus 
3-4 linguri apă foarte rece
20 g mac
200 g făină
1/4 linguriță sare
 
Cremă somon:
100 g unt 65% Olympus 
100 g somon afumat
1 lingură zeamă de lămâie
* coaja rasă de la 1/2 lămâie
* piper

Preparare

Tăiem untul rece în cubulețe și îl amestecăm cu făina cu o mișcare de degete ca și cum am număra bani :). Trebuie să obținem niște "firimituri".

Adăugăm macul, sarea și apa și frământăm doar cât să se lege aluatul. Îi dăm formă de cilindru cu diametrul de 4 cm, îl învelim în folie de plastic și dăm la frigider pentru cel puțin o oră ca să se întărească.

După ce aluatul s-a întărit îl tăiem în discuri cu grosimea de 4-5 mm. Punem biscuiții într-o tavă cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Îi scoatem și îi lăsăm să se răcească.

Băgăm somonul cu untul, piperul și lămâia într-un blender și transformăm într-o cremă fină.  Punem crema pe biscuiții reci și îi servim câte unul sau lipiți câte 2.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 2434 KJ/ 592 Kcal

Grăsimi

  • 65 g

din care Acizi grași saturați

  • 43,8 g

Glucide

  • 1,7 g

din care Zaharuri

  • 1,6 g

Proteine

  • <0,5 g

Sare

  • 0,03 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X