Site overlay Logo

Wafe sărate cu sos de iaurt

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

200 g iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
75 g telemea de vacă Olympus
50 g unt 65% Olympus
4 linguri lapte de consum 3,7% Olympus
80 g făină
1 vârf linguriță bicarbonat
2 ouă
* sare
* piper

Preparare

Topim untul, îl amestecăm apoi cu laptele și telemeaua rasă sau tăiată cuburi. Batem ouăle cu sare și piper și le turnăm peste compoziție. Amestecăm bine. La final adăugăm făina împreună cu puțin bicarbonat.

Compoziția finală trebuie să fie ca o smântână de groasă.

Încingem aparatul de wafe, turnăm din compoziție, presăm și lăsăm să se coacă. După ce s-au rumenit le scoatem pe un grilaj pentru a rămâne crocante.

Sunt foarte bune calde, servite cu iaurt cremos sau smântână.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 2434 KJ/ 592 Kcal

Grăsimi

  • 65 g

din care Acizi grași saturați

  • 43,8 g

Glucide

  • 1,7 g

din care Zaharuri

  • 1,6 g

Proteine

  • <0,5 g

Sare

  • 0,03 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 273 kj/65kcal

Grăsimi

  • 3,7 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,7 g

din care Zaharuri

  • 4,7 g

Proteine

  • 3,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X