Site overlay Logo

Tortellini cu sos de smântână și hribi

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

200 ml smântână lichidă 20% Olympus
1 lingură unt 82% Olympus
250 g tortellini proaspeți
1 gălbenuș
3 fire ceapă verde
1/2 căței de usturoi
2-3 linguri hribi uscați
* pătrunjel
* sare
* piper

Preparare

Punem hribii la hidratat în apă caldă pentru aproximativ jumătate de oră. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Le călim în puțin unt, pe foc mic (vrem să se înmoaie, nu să se prăjească).

După ce hribii s-au hidratat îi tocăm mărunțel cu un cuțit. Îi adăugăm peste ceapă și usturoi, îi călim 2 minute apoi adăugăm 150 ml din apa strecurată în care au stat la hidratat. Lăsăm să fiarbă încet până se evaporă aproape toată apa.

Punem la fiert tortellini în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Amestecăm gălbenușul de ou cu smântână dulce, sare și piper și le turnăm peste hribi.

Amestecăm bine și fierbem 2 minute. Când tortellini au fiert îi scurgem de apă și fără să îi clătim îi punem în sos, îi învelim bine și îi servim cu pătrunjel tocat.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 851 kj/206 kcal

Grăsimi

  • 20 g

din care Acizi grași saturați

  • 13 g

Glucide

  • 4,2 g

din care Zaharuri

  • 4,1 g

Proteine

  • 2,3 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X