Aperitive
hard
Aluatul odată făcut se întinde pe o suprafață netedă cu ajutorul unui făcăleț. O tavă de prajitură rotundă se unge cu unt, după care se așază aluatul în ea. Apoi cu ajutorul unui cuțit sau a unei furculițe se fac multiple găuri în aluat și se dă la cuptor cca. 10 minute la 170 grade.
În timp ce se coace aluatul, se curăță și taie celelalte ingrediente. Apoi se călesc într-o tigaie în puțin unt până ceapa devine translucidă. La urmă se adaugă sare, piper și cimbru mărunțit.
După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor și forma de tartă se umple cu compoziția de ceapă și praz.
Pentru sosul bechamel: într-o oală se fierbe laptele împreună cu o jumatate de ceapă în care am infipt câteva cuișoare. Laptele trebuie să fie fierbinte dar să nu dea în clocot. Untul se topește într-o altă oală și i se adaugă făina. Cu ajutorul unui tel, amestecăm constant pentru a omogeniza ingredientele. Prăjim făina aproximativ 2 minute să-și piardă gustul dar cu mare atenție să nu se înnegrească. Laptele fierbinte se strecoară, iar mai apoi se toarnă câte puțin peste compoziția de unt și făină și se amestecă constant cu un tel. La început sosul va fi foarte dens, dar odată cu amestecarea întregii cantități de lapte, acesta va căpăta consistența dorită. Asezonați cu sare, piper și nucșoară. Pentru a obține o textură foarte fină, sosul trebuie strecurat printr-o sită deasă.
Sosul obținut se toarnă peste compoziția din tartă și se dă la cuptor cca. 25 de minute la 165 grade.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM