Site overlay Logo

Sărățele cu telemea

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

250 g telemea de oaie Olympus
130 ml lapte 3,7%, rece, Olympus
200 g unt 82% Olympus, rece, Olympus
350-400 g făină
1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură zahăr
1 sfert linguriță sare
2 ouă
* chimen sau semințe pentru presărat deasupra

Preparare

Tăiem untul cubulețe și îl amestecăm cu făina, sarea și zahărul, obținând o textură nisipoasă.

Adăugăm telemeaua rasă pe ochiuri mari. Amestecăm laptele cu un ou și le turnăm peste făină, frământând puțin, doar până se leagă și obținem o bilă de aluat. Înfoliem aluatul și îl punem la frigider pentru 30 de minute.

Întindem aluatul în foaie de maxim 1 cm grosime, îl ungem cu ou bătut și presărăm ce ne place: sare grunjoasă, chimen, semințe de susan, de in, de floarea soarelui.

Tăiem fâșii de 1,5-2 cm lățime, le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul încins la 220 de grade pentru 15-20 de minute (până se rumenesc).

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X