Site overlay Logo

Salată de vinete cu iaurt și susan

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

250 g iaurt cu specific grecesc 10% Olympus
1 lingură pastă de susan
2 vinete mari
30 ml ulei
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri de susan
* zeama de la jumătate de lămâie
* sare

Preparare

Coacem vinetele, preferabil pe un grătar în aer liber. Le curățăm de coajă și le lăsăm să se scurgă într-o sită pentru minim jumătate de oră, apoi le tocăm. Le batem cu un mixer, mai întâi cu uleiul și pasta de susan, apoi adăugăm iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și sare după gust.

Prăjim semințele de susan într-o tigaie fără ulei până se rumenesc un pic, apoi le presărăm peste salata obținută.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X