Site overlay Logo

Rulouri de vinete cu brânză și sos de roșii

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

100 g telemea de vacă Olympus
150 g urdă cu smântână Olympus
50 ml smântână lichidă 35% Olympus
1 vânătă
300 ml suc de roșii
1 lingură cu vârf pesmet
1 ceapă mică
1 linguriță zahăr
2 căței usturoi
* coaja rasă de la 1/2 lămâie
* puțin ulei
* busuioc
* sare
* piper

Preparare

Tăiem vânăta pe lungime în felii groase de 1-1,5 cm. O presărăm cu sare, o lăsăm cam 20 de minute și o ștergem cu un șervețel. Prăjim feliile în puțin ulei, apoi le scoatem pe un șervețel absorbant pentru a scăpa de excesul de ulei.

Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul. Le călim pe foc mic cu o lingură de ulei, adăugăm apoi sucul de roșii, puțin zahăr, sare și piper. Lăsăm să fiarbă încet 5-7 minute ca să mai scadă sosul. La final îi adăugăm busuioc.

Zdrobim telemeaua și o amestecăm bine cu urda, coaja rasă de lămâie și pesmetul. Punem din compoziția de brânză o lingură plină pe fiecare felie de vânătă și rulăm.

Într-un vas termorezistent turnăm sosul de roșii, așezăm apoi rulourile de vinete iar peste ele punem câte o lingură de smântână dulce. Băgăm la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 634 kj/152 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 7 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 12 g

Sare

  • 1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1382 kj/335 kcal

Grăsimi

  • 35 g

din care Acizi grași saturați

  • 22,7 g

Glucide

  • 3,1 g

din care Zaharuri

  • 3 g

Proteine

  • 2 g

Sare

  • 0,1 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup