Site overlay Logo

Plăcintă cu telemea, ardei copți, dovlecei și vinete

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

250 g telemea de oaie Olympus
100 g unt 82% Olympus
1 vânătă
1 dovlecel
1 ou mic
3 linguri ulei
4 ardei roșii copți
6 foi subțiri de plăcintă
* sare
* oregano

Preparare

Tăiem vânăta și dovlecelul pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Le presărăm cu sare și le lăsăm să stea 15 minute, apoi le ștergem cu un servețel. Punem feliile într-o tavă mare pe hârtie de copt, le ungem cu ulei și le băgăm în cuptor, la 180 de grade pentru 20 de minute.

Topim untul, punem o foaie de plăcintă, o ungem cu unt, mai punem o foaie deasupra, o ungem cu unt și tot așa până la a 6-a foaie. Așezăm într-o margine un strat de ardei copți, apoi feliile de dovlecel, telemeaua, presărăm cu oregano. Peste brânză punem feliile de vânătă, apoi încheiem cu ardei copt. Rulăm cu grijă – o să obținem o plăcintă dreptunghiulară, lată cam cât o palmă. O așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.

Batem oul și ungem plăcinta. O băgăm în cuptorul încins la 190 de grade pentru 35 de minute sau până când s-a rumenit bine.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X