Site overlay Logo

Colțunași cu telemea

15'

Fel de mâncare

Aperitive

Complexitate

easy

Ingrediente

Aluat:
200 g făină albă
2 ouă

Umplutură:
300 g telemea de vacă Olympus
100 g unt de vacă 82% Olympus
1 lingură unt 82% Olympus, moale
1 ou
* chimen

Preparare

Aluat:
Se frământă un aluat din ouă și făină, se înfoliază și se lasă să se odihnească un sfert de oră. Apoi se întinde cu sucitorul în foaie foarte subțire și se taie pătrățele cu latura de aproximativ 8 cm.

Umplutură:
Telemeaua sfărâmată se face pastă împreună cu untul, oul și chimen după gust (se pot adăuga și alte condimente, după gustul fiecăruia).

Se pune câte o linguriță de brânză în fiecare pătrat, se udă marginile cu puțină apă, apoi se lipesc apăsând cu o furculiță.

Se pun la fiert în apă cu sare. După ce se ridică la suprafață, se mai fierb 2 minute, apoi se scot cu o sită sau spumieră și se trec printr-o tigaie cu unt topit.

Se servesc fierbinți.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Packshot image

Valoare energetică

  • 1081 kj/261 kcal

Grăsimi

  • 22 g

din care Acizi grași saturați

  • 15,4 g

Glucide

  • 0,7 g

din care Zaharuri

  • 0,7 g

Proteine

  • 15 g

Sare

  • 2,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Noutăți prin E-mail

Ia-ți doza săptămânală de noutăți despre lactate

Înregistrează-te pentru a primi știri, rețete și invitații de la Olympus.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Fax: +40 268 510 405

X

X