Site overlay Logo
Echipa Paralimpica a Romaniei este gata sa scrie istorie la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro image
09, September, 2016

Echipa Paralimpica a Romaniei este gata sa scrie istorie la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro

In perioada 7 – 18 septembrie, Rio de Janeiro va gazdui cea de-a 15-a editie a Jocurilor Paralimpice de vara. La competitia unde se vor intalni sportivi din peste 176 de tari, calificati atat la categorii deja consacrate, cat si la categorii noi, Romania este prezenta cu cea mai numeroasa echipa din istoria Jocurilor Paralimpice. In campania „Sustinem Adevaratii Invingatori”, Olympus sustine Comitetul National Paralimpic si le ureaza succes tuturor celor ce ne reprezinta tara la nivel mondial.

Marea deschidere a competitiei, unul dintre cele mai asteptate momente ale Jocurilor, va avea loc astazi si se va desfasura pe faimosul stadion Maracana. Competitiile vor avea loc in patru cartiere din Rio: Barra da Tijuca, Copacabana, Maracana si Deodoro, la care vor participa sportivi din 176 de tari. Programul olimpic include 23 de sporturi, cuprinzand 528 de probe sportive.

Cea mai numeroasa si bine pregatita echipa paralimpica romaneasca din istoria participarilor la aceasta competitie, formata din 12 sportivi, va trebui sa isi dovedeasca performantele, pasiunea si perseverenta in urmatoarele zile, in incercarea curajoasa de a obtine nu doar medalii, ci si recunoasterea valorilor fundamentale. Sportivii care ne vor reprezenta se vor intrece in competitiile de atletism, paracaiac, ciclism, inot, judo pentru nevazatori, tenis de masa si paratriatlon.

Onoarea de a fi portdrapel la ceremonia de deschidere ii va reveni lui Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria Romaniei. Ciclistul spera ca un eventual succes al sau sau al colegilor sa amplifice sportul paralimpic in tara la nivelul celor din tarile dezvoltate economic.

Aceasta este prima editie in care paracanoea si paratriatlonul figureaza la Jocurile Paralimpice. Paracanoea are calificati doi sportivi romani, Iulian Serban si Mihaela Lulea. Serban este multiplu campion mondial la paracanoe, in timp ce Mihaela a obtinut medalia de aur la Campionatul European si bronz la Campionatul Mondial. Pentru paratriatlon, Octavian Ilina este cel care va incerca sa-si imbunatateasca radical timpul de finish in cadrul celor trei probe ale competitiei.

La categoria atletism, Romania va fi reprezentata de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de saritura in inaltime si saritura in lungime, si de Florentina Hriscu, calificata la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alaturi de Olah Attila, va lupta pentru castigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a Romaniei la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevazatori ii revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. Categoria inot va fi cucerita de fratii Ciorap, Naomi, in varsta de doar 19 ani, si Samuel, de 21 de ani. La tenis de masa, vor face echipa Dacian Makszin, calificat si la Jocurile de la Londra, din 2012, si Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

Evolutia sportivilor romani se va datora anilor de munca si celor care le-au fost, de-a lungul timpului, antrenori si mentori: Adrian Tamas (atletism), Toth Gyorgy (caiac), Cristiano Valoppi (ciclism), Gergely Tamas (judo), Daniel Nistiroiu (inot) si Anca Cherches (tenis de masa).

„Suntem foarte nerabdatori sa inceapa competitia. Am muncit din greu sa ajungem aici si dorim sa aratam intregii lumi ca meritam toata sustinerea. Suntem mandri sa participam cu 12 sportivi, o premiera pentru Romania, si, indiferent de rezultatele pe care acestia le vor obtine, pentru noi, ei vor fi invingatori. Multumim tuturor pentru sprijinul oferit! Victoria este a noastra!”, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

In campania „Sustinem Adevaratii Invingatori”, Olympus Romania sprijina echipa paralimpica a Romaniei prin redirectionarea catre Comitetul National Paralimpic a cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte de consum Olympus (1,5% si 3,5% grasime) cumparata in perioada iulie-septembrie. In acest fel, sportivii beneficiaza de sprijin pentru achizitionarea de echipament, accesul la antrenamente, precum si pentru prezenta echipei Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Rio. Pentru mai multe detalii despre sportivii participanti la Jocurile Paralimpice de la Rio si campania „Sustinem Adevaratii Invingatori”, accesati www.olympusdairy.ro si pagina de Facebook a Olympus Romania: OlympusDairy.

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup