Site overlay Logo

Tort cu iaurt si citrice

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

Ingrediente blat

200 g zahăr

150 g unt Olympus

Vanilie

1 iaurt Olympus la temperatura camerei

50 ml ulei vegetal

170 g făină

1 praf de copt

Un praf de sare

Ingrediente cremă

500 g iaurt Olympus cu 10% grăsime

1 lime

1 portocală

4-5 linguri de zahăr pudră

Preparare

Pentru blat se mixează bine untul moale cu zahărul, până devine cremos și deschis la culoare.

Se adaugă ouăle, mixând după fiecare, la viteză medie. Se adaugă apoi vanilia și iaurtul la temperatura camerei, mixând cu grijă.

Se încorporează uleiul vegetal, textura trebuie să fie una aerată.

Se combină făina cu sare și cu praful se copt și se încorporează în amestec, se mixează foarte puțin, doar până se omogenizează.

Se întinde amestecul pe tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se coace la 170 de grade pentru aprox. 20 de minute, până se rumenește puțin.

Se lasă la răcit, apoi se decupează 3 discuri.

Pentru cremă, se mixează iaurtul cu zahărul pudră puțin, până la omogenizare, se adaugă puțină vanilie.

Apoi se aromatizează cu puțină coajă de portocală și lime.

Se decorează tortul cu felii de portocală.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 523 kj/126 kcal

Grăsimi

  • 10 g

din care Acizi grași saturați

  • 6 g

Glucide

  • 3,5 g

din care Zaharuri

  • 3,5 g

Proteine

  • 5,5 g

Sare

  • 0,2 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup