Tips and Greeks
easy
200 g făină
100 g unt rece, gras
Un praf de sare
2 gălbenușuri
3-4 linguri de apă rece
Vanilie
300 g iaurt cu specific grecesc Olympus de 10%
3-4 linguri de zahăr pudră sau miere
Coaja rasă de la jumătate de lime
200 g cireșe
200 g căpșuni congelate sau proaspete
2 linguri de zahăr tos (de preferat gelifiant)
Pentru crustă de mixează făina cu untul rece și sarea, până devine nisipos.
Se adaugă apa rece și gălbenușurile și se mixează cu paleta pentru aluat doar până se omogenizează.
Se refrigerează 30 min.
Apoi de întinde aluatul, se așază în tava pentru tarta și se coace fără umplutură pentru 25 min, cu greutăți în hârtie de copt, pentru a nu se ridica baza.
Se lasă la răcit.
Între timp, se pun căpșunile pe foc mic (congelate sau poaspete) cu zaharul și se amestecă constant, până se obține textura lucioasă, că de dulceață. Se lasă la răcit.
Într-un bol se mixează iaurtul cu zahărul pudră sau mierea, se adaugă coaja de lime și vanilia.
Se toarnă crema de iaurt pe crusta răcită și apoi se pune un strat de marmelada de căpșuni.
Se decoreaza cu cireșe.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM