Tips and Greeks
easy
Pentru crustă:
200 g făină
100 g unt Olympus cu 82% grăsime
Un praf de sare
1 linguriță de zahăr pudră
1 ou
2-3 linguri de apă rece
Vanilie
Pentru cremă:
200 ml smântână pentru frișcă Olympus
120 g ciocolată neagră
2 banane coapte bine
Mod de preparare crustă
Într-un mixer cu bol se combină făina cu untul rece, cuburi, cu sarea și zaharul pudră. Se mixează până se obține o textură nisipoasă.
Apoi se schimbă para mixerului cu paleta pentru aluat fraged.
Se adaugă oul, vanilia și apa rece și se mixează puțin, doar până se omogenizează aluatul.
Apoi se refrigerează 30 de minute.
Se întinde foaia de aluat și se așază în tava pentru tartă. Se coace fără cremă pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade, până se rumenește.
Pentru a nu-și modifica forma, se folosesc greutăți în hârtie de copt peste crustă, la copt. Se poate folosi năut crud, fasole.
Se lasă la răcit.
Mod de preparare cremă
Se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de momentul fierberii și se dă deoparte.
Separat, se topește ciocolata și apoi se combină cele două, omogenizând cu un tel.
Peste crusta tartei se așază felii de banană, până se acoperă suprafața, apoi se toarnă crema.
Se refrigerează pentru câteva ore.
Valoare energetică
Grăsimi
din care Acizi grași saturați
Glucide
din care Zaharuri
Proteine
Sare
Valori nutriționale pentru 100 g
Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Telefon: +40 268 308 050
Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM