Site overlay Logo

Tartă cu cremă de ciocolată

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

Pentru crustă:

200 g făină

100 g unt Olympus cu 82% grăsime

Un praf de sare

1 linguriță de zahăr pudră

1 ou

2-3 linguri de apă rece

Vanilie

Pentru cremă:

200 ml smântână pentru frișcă Olympus

120 g ciocolată neagră

2 banane coapte bine

Preparare

Mod de preparare crustă

Într-un mixer cu bol se combină făina cu untul rece, cuburi, cu sarea și zaharul pudră. Se mixează până se obține o textură nisipoasă.

Apoi se schimbă para mixerului cu paleta pentru aluat fraged.

Se adaugă oul, vanilia și apa rece și se mixează puțin, doar până se omogenizează aluatul.

Apoi se refrigerează 30 de minute.

Se întinde foaia de aluat și se așază în tava pentru tartă. Se coace fără cremă pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade, până se rumenește.

Pentru a nu-și modifica forma, se folosesc greutăți în hârtie de copt peste crustă, la copt. Se poate folosi năut crud, fasole.

Se lasă la răcit.

Mod de preparare cremă

Se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de momentul fierberii și se dă deoparte.

Separat, se topește ciocolata și apoi se combină cele două, omogenizând cu un tel.

Peste crusta tartei se așază felii de banană, până se acoperă suprafața, apoi se toarnă crema.

Se refrigerează pentru câteva ore.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 3051kj/742kcal

Grăsimi

  • 82 g

din care Acizi grași saturați

  • 53 g

Glucide

  • 0,1 g

din care Zaharuri

  • 0,1 g

Proteine

  • 0,9 g

Sare

  • 0,015 g

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup